Ua En
language:

Наші на фронті

Усі ми вболіваємо за наших військових, молимося, щоб їх не брали ворожі кулі і снаряди та допомагаємо чим можемо. Сьогодні мобілізація зачепила колектив чи не кожного підприємства на Львівщині. Щоб захищати українську землю від ворогів, чимало чоловіків полишили свою роботу добровільно. Є такі й серед працівників «Львівхолоду», розповідає президент компанії Богдан Козак. Про потреби нашої армії він знає не з газет чи телебачення, а від військових, які звертаються за допомогою.

— Скільки осіб мобілізовано сьогодні з вашого підприємства і переважно з яких населених пунктів ці люди?

 

—    Від початку мобілізації з підприємства «Львівхолод» боронити свою землю вирушили 20 чоловіків. Серед них: Роман Шолупата, Ігор Назар (м. Сколе), Андрій Шелест (м. Броди), Степан Зеленко, Андрій Новосад (м. Сокаль), Степан Лисик (Меденичі), Олександр Мошонкін (смт Красне), Іван Тобейчик, Вадим Химич, Анатолій Черненький, Богдан Пастущин, Олег Шмерко, Андрій Бучко, Юрій Федорко, Олег Фітьо, Василь Цюпка, Богдан Зибкін, Володимир Струк (м. Львів). Двоє з них вже демобілізовані. Один – поранений.

У складі добровольців на фронт вирушив головний інженер компанії – Юрій Федорко. На блокпості, серед бойових побратимів він відсвяткував свій п’ятдесятилітній ювілей. Ще в переліку наших працівників «кіборг» з Донецького аеропорту – старший охоронець Андрій Бучко, у якого у вересні народилася донечка. Цими людьми ми пишаємося та вболіваємо за кожного з них.

— Чи допомагали ви своїм людям військовим спорядженням?

—    Звичайно, компанія – свого роду велика сім’я. Ці люди – гордість підприємства, тому коли кожен з них відправлявся в зону бойових дій, ми закуповували їм необхідне спорядження: бронижилети, каски, військову форму, тактичні окуляри, наколінники і рукавиці, комплекти термобілизни, балаклави, зимові утеплювачі, берці тощо. Однак, ми не обмежуємося допомогою лише своїм працівникам чи мобілізованим членам їхніх родин, бо розуміємо всі хто зараз у зоні бойових дій стоять за нас і воюють за українську землю. Тож з часу першої мобілізації «Львівхолод» регулярно надає допомогу українським військовим: перераховує кошти на пошиття форми, закупівлю білизни, обмундирування, взуття, потрібної техніки, запчастин до БТРів. Пріоритетними є потреби національної гвардії та прикордонних військ, які базуються на східному кордоні України. Також долучаємося до збору продуктів харчування і коштів для військових в усіх районах де знаходяться магазини «Рукавичка» та є ініціатива від волонтерів.

 

— Як би ви могли оцінити забезпечення української армії збоку держави?

—    Сьогодні не час покладатись на когось: якщо можемо щось робити для наших військових, то повинні робити. Кожен в міру своїх достатків і своїх можливостей. А наші хлопці справді вартують підтримки і потребують нашої з вами допомоги. Хай знають, що їм є на кого опертись!

© 2014 ТОВ ТВК "ЛЬВІВХОЛОД" | Всі права захищено.